2015. július 22., szerda

Elmebajnokság

by PO
Nyár van, ezerrel. Erre mindenki vérmérséklete szerint reagál. A szangvinikusok fejest ugranak valami hideg vizes medencébe, a piknikusok isznak egy jó hideg fröccsöt, a politikusok feltekerik az autóban a légkondit, a melankólikusok meg elhúzódnak egy hűvös sarokba. A mai embertípusok pedig kihasználják a helyzetből fakadó lehetőségeket.

A lavina ezzel az ötlettel kezdődött - igaz, nem ezen a nyáron. Mert perzselő forróság van és a kreatív emberek erre a kihívásra méltó választ szeretnének adni. Az igazán kreatív ember ökologikusan gondolkodik, hulladékot hasznosít, reciklál, megújuló energiákat vesz igénybe, úgyhogy. Ennek a házi klímaancájgnak a lelke valami jeges cucc, a hidegenergia meg tényleg megújuló, mert rendszeresen van tél, benne hideg.




A Facebookon sorra jelentek meg a különféle jó replikák, ötletek. Viktor vasárnap szerszámokat ragadott, fúrt-faragott, hablemezeket passzintott és a végeredményt posztolta is! Nevezzük ezt Vasember változatnak :)) Nála a kamra jeges ásványvizes palackokkal volt megtöltve.



Tamás egy másik megoldást osztott meg. Faék egyszerűségű ötlet, tutibiztos, hogy működik! Csak jó, jeges jégakkukat kell hozzá használni! Szóval a Tanár Uras változat így néz ki:



Kötelességemnek éreztem, hogy én is megmutassam, hogyan hűtöm le a lakás levegőjét. A gasztroblogger kivesz a fagyóból egy Boldog Csirkét, ráirányítja egy hajszárító hideg levegőáramát és gól! Tehát a Gasztroblogger variáns:



Az informatikus egy rendkívül pragmatikus, egészségesen lusta emberfajta. Láttatok már informatikust négykézláb fúrni, barkácsolni? Ugye, ugye? Vagy a Praktikerben a házi klímához polisztirol hab lemezeket válogatni? Na, ugye. Ők mindent megoldanak a kezük ügyében lévő tárgyakkal - még ezt a hideg-kérdést is. Felteszik az asztalra a jéghideg, (és igazi) szénsavas üdítőjüket, ráirányítják a laptop aljzatának hűtőventilátorát, egyet kigombolnak a kockás ingük felső gombjai közül és... boldogság! :))




Nincsenek megjegyzések: