2015. július 11., szombat

Ezt megsütöm, azt pürítem, kész!

by PO
Ha egy ételnek az elkészítési ideje rövid, akkor a róla szóló blogposzt se legyen hosszú!

Végy egy-két darab malachúst. Eleje, combja - mindegy, de lehetőleg bőrös legyen. Miután a hűtőből kivéve kb. szobahőmérsékletűre enyhült, tedd be légkeveréssel, 170 °C-on sülni. Célszerű lesz kb. 35 perc után esetleg megfordítani. 50-60 perc sütés rendszerint elég lesz.
Közben karfiolt szétbontunk, répát forgácsolunk, csíkozunk és gőzölő betéten megpároljuk. A kiszedett forró zöldséget áttörjük, kevés vajat adunk hozzá sózzuk.

A sült malachúsból csinos szeleteket vágunk, tányérra rendezzük, egy kis Maldon sóval megszórjuk. Kiszedünk mellé egy hozzá illő mennyiségű karfiolpürét, amit pirított szezámmaggal megszórunk, majd balzsamecettel megcsurgatunk.

Ha jól követtük ezt a kis rövid útmutatót, ilyen lesz:


1 megjegyzés:

Andrass9 írta...

Én is r9vid leszek: JÓ!